Concursul Drumul spre celebritate ed. V

7 12 2013

7 -13 aprilie 2014 – Palatul Mogosoaia

afis drumul ed 5

Un număr record de participanți s-au înscris la cea de-a V a editie a Concursului Drumul spre celebritate, competiția muzicală din România cu cel mai mare număr de etape și cu cel mai numeros juriu – fiecare spectator având drept de vot, singurul concurs muzical din țara noastră care pune față în față noua generație de muzicieni și viitorii lor spectatori.

Pentru cucerirea trofeului, care în acest an poartă numele regretatului violoncelist Alexandru Moroşanu, 48 de tineri slujitori ai artei sunetelor se vor întrece în perioada 7 – 13 aprilie 2014, la Palatul Mogoșoaia, într-un maraton al excelenței sonore, înregistrat integral și ulterior difuzat de Radio România Cultural.

Din acest an, concursul organizat de Radio România Cultural, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi ExcesMusic, devine international, la startul său înscriindu-se muzicieni din Cipru, Republica Moldova si România.

Concursul Drumul spre celebritate, este singura confruntare muzicală din România care în afara unor premii în bani, creează reale oportunităţi de afirmare a tinerilor muzicieni, primii trei clasaţi fiind invitaţi să susţină un concert cu Orchestra de Cameră Radio şi două recitaluri la Palatul Mogoşoaia şi la Castelul Peleş. Laureaţii vor avea şi şansa de a realiza o sesiune de înregistrări speciale în studiourile Radio România.

În acest an vor avea loc şapte etape şi o finală, iar printre invitaţii speciali, care au rolul de a introduce tinerii spectatori în fascinanta lume a artei sunetelor, se regăsesc nume importante ale muzicii: pianistul Vlad Dimulescu, flautistul Ion Bogdan Stefănescu violoncelistul Răzvan Suma, prof. Eleonora Enăchescu, violonistul Ladislau Csendes, pianista Verona Maier si percutionistul Alexandru Anastasiu.

La cele șapte etape, pe post de spectatori, dar si de jurati şi-au anuntat participarea peste 600 de elevi ai şcolilor şi liceelor bucurestene, care într-o săptămână de şcoală altfel încercă să profite de programul „Să stii mai multe, să fii mai bun!”.

Organizatori: Radio România Cultural, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi ExcesMusic

Parteneri: Grawe Romania, Marconii Relax si Uniunea de Creatie Interpretativă a Muzicienilor din România, prin programul Oportunităti la tine acasă.

Parteneri Media: Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Artindex, Looms, Onlinegallery.ro, Diseara.ro, Modernism, Calendar evenimente, SensoTV, Art Act magazine.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: