Instrumentele de suflat pe… „Drumul spre celebritate”

8 04 2014

MIB_8936

Marți 8 aprilie 2014, în Sala Scoarţelor din Palatul Mogoşoaia a continuat ediția a V a a Concursului „Drumul spre celebritate”. La evenimentul organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Radio România Cultural, Asociaţia “Pro Valores”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic, invitat special a fost flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, solist instrumentist al Filarmonicii George Enescu.
Ca spectatori si jurati au participat 81 de elevi ai Scolii gimnaziale nr. 97 din Bucureşti, care într-o săptămână de şcoală altfel încercă să profite de programul „Să stii mai multe, să fii mai bun!”.

MIB_9088

Etapa dedicată instrumentelor de suflat din lemn a fost câştigată de fagotistul Mihai Boboiescu, care a interpretat opusuri de Georg Philipp Telemann şi Edward Elgar. El este din Bucureşti şi are 25 de ani. A obţinut premii la concursuri naţionale şi la Olimpiadele de muzică. În perioada 2005 – 2010 a colaborat cu diferite orchestre şi ansambluri camerale, dintre care amintim: Orchestra Naţionala de Tineret, Orchestra Inginerilor, Orchestra Medicilor, Orchestra „Tinerimea Română”. Anul trecut a câştigat premiul I la concursul international de la fagot de la iaşi şi premiul al III lea la Concursul Drumul spre celebritate. De curând a fost solist al Orchestrei de Cameră Radio.

MIB_9193

Următoarea etapă a concursului „Drumul spre celebritate” se va desfăşura mâine 9 aprilie, tot de la ora 15. Este o etapă dedicată violoncelului. La competiţie vor participa tineri muzicieni din Alba Iulia, București, precum şi din Republica Moldova. Invitat special va fi Răzvan Suma – solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio.

Aşadar sunteți invitați să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Organizatori: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Radio România Cultural, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic

Parteneri: Uniunea de Creatie Interpretativă a Muzicienilor din România, prin programul Oportunităti la tine acasă, Grawe România Asigurare și Marconii Relax

Parteneri Media: Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Artindex, Looms, Onlinegallery.ro, Diseara.ro, Modernism, Calendar evenimente, SensoTV, Art Act magazine.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: