Viorile celebrităţii

8 04 2015

Constantin Musat

Miercuri 8 aprilie 2015, în Sala Scoarţelor din Palatul Mogoşoaia cu ocazia ediţiei  a VI a a Concursului „Drumul spre celebritate” a avut loc etapa dedicată tinerilor violonişti. La proiectul educaţional organizat de Radio România Cultural, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia “Pro Valores”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic, invitat special a fost  Răzvan Stoica – unul dintre cei mai importanţi tineri muzicieni români ai momentului, cel care în 2013 a cucerit unicul premiu al concursului New Talent de la Bratislava, derulat sub egida Uniunii Europene de Radio

Ca spectatori si jurati au participat 93 de elevi ai Scolii nr.196 – Frederico Garcia Llorca, ai Colegiului Național de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” și ai Colegiului Naţional de informatică „Tudor Vianu”, care într-o săptămână de şcoală altfel încercă să profite de programul „Să stii mai multe, să fii mai bun!”.

 Etapa a fost câştigată cu 58 de puncte din 186 de Constantin Muşat. El a început să studieze vioara la vârsta de 6 ani cu Olivia Papa. A absolvit Colegiul National de Muzică “George Enescu”, promoţia 2012, la clasa profesor Elena Baltaga. In prezent este student în anul III la Universitatea Natională de Muzică, fiind studentul profesorului Florin Croitoru. A câştigat numeroase premii la concursurile naţionale şi olimpiade de muzică. A participat la cursuri de maiestrie cu personalităţi precum: Stefan Gheorghiu, Liviu Câşleanu, Pieter Daniel, Alexandre Dubach.

Constantin Muşat este al treilea muzician care va evolua vineri 10 aprilie 2015, de la ora 16, la Palatul Mogoşoaia, în cadrul finalei Concursului Drumul spre celebritate, un spectacol la care sunt invitaţi toţi iubitorii artei sunetelor.

Mâine 19 aprilie, de la ora 15, la Palatul Mogoşoaia se va defăşura o etapă dedicată chitarei, la care vor participa tineri muzicieni din Alba Iulia, Ploieşti, Botoşani şi din Republica Moldova, iar invitat special va fi chitaristul şi profesorul Liviu Georgescu.

Aşadar sunteți invitați să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Organizatori: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Radio România Cultural, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic

Parteneri: Uniunea de Creatie Interpretativă a Muzicienilor din România, prin programul Oportunităti la tine acasă, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești, Afi Palace Cotroceni.

Parteneri Media: Radio Romania Muzical, Sapte seri, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Onlinegallery.ro, Modernism, Calendar evenimente, Ziarul Metropolis, SensoTV.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: