Calea celebrității violonceliștilor

10 04 2015

În Sala Scoarţelor din Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia a avut loc în acestă dimineața, ultima etapă din cadrul ediţiei a VI a a Concursului „Drumul spre celebritate”, proiect educaţional organizat de Radio România Cultural, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia “Pro Valores”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic și înscris în programul “Școala altfel”. De acestă dată în fața tineri spectatori, care au și rol de jurați, elevi ai Școlii generale din Mogoșoaia, au evoluat cinci tineri violonceliști. Invitat special a fost violoncelistul Marin Cazacu – solist concertist al Filarmonicii George Enescu și director al Centrului Național de Artă Tinerimea Română.

 totan

Etapa a fost câştigată cu 43 de puncte din 82 de Alexandru Totan. El are 23 de ani. A obţinut peste 20 premii la concursuri naţionale şi la olimpiadele de muzică. Este student al Universităţii naţionale de muzică din Bucureşti. A avut diverse recitaluri si inregistrari in Bucuresti, dar și pe cele mai importante scene din țară. Alexandru Totan este al cincilea și ultimul finalist al Concursului Drumul spre celebritate.

De la ora 16, va avea loc FINALA ediției a VI a a Concursului Drumul spre celebritate. Din juriu vor face parte: Oltea Şerban Pârâu – director al Centrului Cultural Media al Radio România, dirijorul Tiberiu Soare şi Sebastian Gheorghiu – director Excesmusic.

Pentru prima data în istoria competiției, finala va fi transmisă video live pe internet pe site-ul: http://enjoytv.ro/live.html, link-ul regăsindu-se de asemenea pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/oportunitatiacasa

Aşadar sunteți invitați să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Organizatori: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Radio România Cultural, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic

Parteneri: Uniunea de Creatie Interpretativă a Muzicienilor din România, prin programul Oportunităti la tine acasă, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești, Afi Palace Cotroceni.

Parteneri Media: Radio Romania Muzical, Sapte seri, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Onlinegallery.ro, Modernism, Calendar evenimente, Ziarul Metropolis, SensoTV.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: