Noi etape pe „Drumul spre celebritate”

21 04 2016

Joi 21 aprilie 2016, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia a continuat ediția a VII-a a Concursului „Drumul spre celebritate”, proiect educațional organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porțile Bucureștiului, Asociaţia “Pro Valores”, Radio România Cultural, ExcesMusic și Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În Beciul Domnesc a avut loc o etapă dedicată instrumentelor de percuție melodice, la care ca spectatori si jurati au participat 93 de elevi de la Colegiul Național “Elena Cuza”, care într-o săptămână de şcoală altfel încercă să profite de programul „Să stii mai multe, să fii mai bun!”. Invitat special a fost vibrafonistul Alexandru Anastasiu – solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio.

marius helciu

Etapa a fost câştigată de marimbafonistul Marius Helciu, care a impresionat prin interpretarea unor lucrări de: Ney Rosauro și Ludwig Albert. El a obţinut 57 din cele 186 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi şi de juriul de specialitate.

Marius Helciu are 19 de ani. Studiază la Universitatea Națională de Arte din Iași și a câștigat până acum 13 premii la concursuri naționale.

Lucian Moraru a fost inviat special al celei de-a doua etape a zilei, cea dedicată instrumentelor cu coarde, la care s-a impus violoncelistul Constantin Borodin, care a obținut 54 din 204 de puncte oferite de elevi ai Liceelor “Nicolae Tonitza” și Waldorf și de juriul de specialitate.

constantin borodin

Constantin Borodin s-a născut în 1994 la Chişinău, oraş în care a absolvit Liceul Ciprian Porumbescu. În prezent este student la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. A obţinut premii la concursuri desfășurate la Bucureşti, Chişinău, Piatra Neamţ şi Tulcea. 

FINALA Concursului Drumul spre celebritate va avea loc vineri 22 aprilie 2016, de la ora 15, iar intrarea publicului va fi liberă. Cei șase finaliști ai ediției a VII-a a Concursului “Drumul spre celebritate” sunt: pianista Leona Crasi, chitaristul Mircea Oaneș, Cvartetul cu pian al Universității de Arte “George Enescu” Iași (Ana Maria Fotache, Loredana Apetrei, Florin Burlacu, Dragoș Cantea),  flautista Carla Maria Stoleru, marimbafonistul Marius Helciu și violoncelistul Constantin Borodin.

Aşadar sunteți invitați să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun. 

Amănunte pe: https://drumulsprecelebritate.wordpress.com/

Organizatori: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porțile Bucureștiului, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio Romania Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic

Parteneri: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin programul Oportunități la tine acasă.

Parteneri media: Bucureşteni.ro, Calendar evenimente, Enjoy TV, Observator cultural, Agenția de carte, Radio Trinitas, Criterii Naţionale, JurnalMM.ro, Capital cultural, Ziare.com, Romania pozitivă, Roportal.ro.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: