Înscrieri la Concursul “Drumul spre celebritate” editia a VIII-a

19 01 2017

afis_concurs_mogosoaia_12-01-2017Asociaţia “Pro Valores”, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin Programul “Oportunități la tine acasă”, Radio Romania Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic îi invită pe tinerii muzicieni născuți între 1 ianuarie 1991 și 31 decembrie 2011 să se înscrie la cea de-a VIII a ediție a Concursului “Drumul spre celebritate”.

Competiția se va desfăşura în perioada 29 martie – 2 aprilie 2017, în spaţiile încărcate de istorie şi frumuseţe ale Palatului Mogoşoaia.  Concursul este deschis pianiștilor, care se vor lupta pentru obținerea Trofeului Dinu Lipatti, simbol al pianisticii românești, de la nașterea căruia se împlinesc 100 de ani.

Concursul Drumul spre celebritate, este singura confruntare muzicală din România care în afara unor premii în bani, crează reale oportunităţi de afirmare a tinerilor muzicieni, câștigătorul Trofeului Dinu Lipatti fiind invitat să susţină un concert cu Orchestra de Cameră Radio (sala Radio), precum şi un recital la Palatul Mogoşoaia, în cadrul Mogoșoaia ClasicFest 2018, iar câștigătorii premiilor întâi la cele 7 categorii de vârstă vor participa la o gală în cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii de la Castelul Peleş. Totodată evoluţiile concurenţilor vor fi înregistrate şi difuzate pe frecvenţele naţionale ale Radio România Cultural.

În acest an concurenții vor fi împărțiți pe șapte categorii de vârstă, iar în juriul de specialitate se regăsesc nume importante ale artei sunetelor.

 

Advertisements

Actions

Information

3 responses

3 02 2017
Madalina Luca

Buna ziua!

Madalina Luca este numele meu si sunt studenta la UNMB, la nai.

Va scriu deoarece sunt interesată sa particip anul acesta la concurs, in formula nai- chitară . Am citit insa regulamentul de anul acesta si am văzut că este mentionat numai pianul ca având drept de participare. Este anul acesta concursul exclusiv pentru pianisti sau vor fi un regulament si înscrieri ulterioare pentru alte sectiuni?

Multumesc mult!

O zi frumoasă si bucurie!

Cu respect, Mădălina Luca

On Jan 19, 2017 6:30 PM, “Concursul Drumul spre celebritate” wrote:

> solbecar posted: “Asociaţia “Pro Valores”, Centrul Cultural Palatele > Brâncoveneşti, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din > România, prin Programul “Oportunități la tine acasă”, Radio Romania > Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMus” >

4 02 2017
solbecar

Buna ziua,

Din acest an am hotarat sa dedicam intreg concursul unui instrument. In functie de realitatile fiecarei editii vom hotara pentru ce instrumente vor fi editiile viitoare.
Nu exclud ca anii viitori sa fie pentru instrumente cu coarde, mai multe categorii de varste si instrumente, sau pentru instrumente de suflat.

Numai bine,

Sebastian Craciun

7 02 2017
Madalina Luca

Bună ziua,

Multumesc mult pentru răspuns!

O după amiază frumoasă vă doresc si spor in toate!

Multă bucurie,
Mădălina Luca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: